Puutarhakääpiö elää kasvuvyöhykkeellä 1, 80-luvun omakotitalossa, 600 neliömetrin vuokratontilla.

perjantai 13. syyskuuta 2013


SYYSHORTENSIAT
 
 
Yksi suosikiksi muuttunut aikaisempi inhokki on syyshortensia. Niistä se valkokukkainen. Vaikka sinisistä kukista tykkään se sinikukkainen syyshortsu on rivo, rietas ja säädytön. Perverssin värinen ja kukat jättiläismäisen turpeat. Jos ette tiedä miltä syyshortensia (sininen) näyttää niin guuglatkaa kuvan kans  Hydrangea macrophylla ’Bailmer’.

Jostain syystä pihaan on valikoituneet pienikukkaiset kasvit. (Tietenki siksi että mie tykkään niistä). Nyt sitte päätin repästä ja tumpata etupihalle valkokukkaista syyshortensiaa ainakin 2 kpl! Paikka on syyshortensialle omiaan. Puutarhamullan sekaan säkillinen kasvuturvetta ja son siinä. Sopiva kasvualusta ja sopiva valo on taattu.
 
Pers´aukisuutta juhlistaakseni kiidin Plantageniin ostamaan syyshortensioita joihin minulla ei todellakaan juuri nyt ole varaa. Tein vakaan päätöksen että ostan VAIN ne 2-3 syyshortensiaa, en mitään muuta!

Kukkasipuleita oli tarjouksessa. OTA 5, MAKSA 4. Kävi niinkö Francis Ford Coppolan Kummisedässä, sain tarjouksen josta en voinut kieltäytyä. OTA 5, MAKSA 4. Ostin sitte tulppaaneja, narsisseja, jättilaukkaa, krookuksia, helmihyasintteja ja lumikelloja. OTA 5, MAKSA 4. Ja tietysti paljon, koska mulla on pihalla valmiiksi pedattu paikka sipulikukille.

 
Taimiosastolta mukaan lähti 2 rotevaa hortensiaa. Molemmissa niin valtavat valkoiset kukat, että varret painuivat notkolleen. Kolmatta en raskinut ottaa kun en tiennyt riittääkö Visa-kortilla kate.
 
Pensashanhikki halusi myös mukaan. Vaaleanpunaisin kukin se kuiski: ”ota minut, ota minut”. Nostin senkin sitten kärryyn, koska olin säästänyt kukkasipuleissa ja kieltäytymällä kolmannesta syyshortensiasta.

Etupihalle?

Matkalla kassalle huomasin hortensian lehdissä tummia läikkiä, lehden alla oli PASKAA! Kääntelin lehtiä vielä ja sieltä löytyi ETANA! Ja toinenkin etana! HYI HELEVETTI!
Voitte arvata, että ne hortensiat jäi kauppaan! Sanoin asiasta myyjälle joka lähti tarkistamaan tilannetta.

 
Ja koska olin kieltäytynyt kolmesta syyshortensiasta ja säästänyt kukkasipuleissa, kävin hakemassa vielä muutaman pensashanhikin (valkoista ja vaaleanpunaista) vaikka niissä onkin pienet kukat niin kuin kaikessa muussakin mikä tässä pihassa kukkii.
 
Nyt mulla on ongelma. En tiedä mihin ne hanhikit upottais! Etupihalle vai takapihalle? Oikeastaan en edes tiedä pidänkö hanhikeista. Yks semmonen (keltainen ällötys) muutti pihasta mettään.
Huokaus. Täytynee perehtyä pensashanhikkien kasvupaikkavaatimuksiin ja kantaa niitä ympäriinsä pitkin kartanoa kunnes sopiva paikka löytyy.


vai takapihalle?

Ja taas jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin kysynyt eräässä nimeltä mainitsemattomassa puutarhaliikkeessä (Plantagen) huikeita hinnan halvennuksia siksi että mainitsen liikkeen huippusuositussa blogissani. Mutta ku oon takaraivo joka ymmärtää kaiken vasta jälkeen päin, niin en tietenkään kysynyt.

Sen verran kuitenki mainostan, että jos Plantagenista ostatte syyshortensioita kattokaa että niissä ei oo etanoita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti